Краса та здоров'я

Зміцнюють здоров’я рослин за два дні

В городі я застосовую тільки натуральні підживлення. У цій справі мене підтримують свекруха і сусідка, але у кожної з нас є свої пристрасті і «спеції». Поділюся нашими рецептами, які зміцнюють імунітет рослин.

Після підгодівлі всього за пару днів вони стають міцними, пружними – просто пашать здоров’ям!ДОЗИ І СРОКИРецепт всіх трав’яних «заквасок» приблизно однаковий: на кожен кілограм свіжої трави (або листків) береться 10 л води і ставиться на ферментацію. Готову рідину використовуємо, розбавляючи водою 1 : 10.Кореневі підгодівлі кропив’яної рідиною без добавок проводжу тільки на початку сезону (на початкових етапах вегетації рослин).

Періодичність один раз на тиждень; під огірки і кабачки частіше. Під час цвітіння і плодоношення використовую «закваски» з калійними добавками кожні 10-14 днів. Розчин вношу з розрахунку 0,5–1 л під рослину по вологому грунті, після дощів або поливу.

Підгодівлю поза коренів потрібно робити один раз на 30 днів. Потрібно провести процедуру проціджування настоєм з ростить. рідоти, далі розбавити з водою у співвідношенні 1 до 20 і проводжу обприскування.

КОРОТКОНе виключено, що «аромати» рослинної рідоти не понравят – ся сусідам, в цьому випадку можна додати в бочку кілька крапель валеріани.Натуральні засоби, на жаль, не є чудодійними – не слід переоцінювати їх значення. Застосовуючи трав’яні настої, ми не позбудемося раз і назавжди від небезпечних шкідників і хвороб.

Але здорові і міцні рослини їм протистоять краще.Трав’яна жижаГотовится переважно з кропиви, але можна використовувати хвощ, живокіст, пижмо, газонні трави і навіть папороть. Зазвичай я готую рідоту в пластмасовій бочці.

Підійде і дерев’яна, але не з металу. «Молочний» бідон теж не згодиться.Порубавши кропиву, укладаю в бочку і заливаю водою.

Не «під зав’язку», залишаю 20-25 см від краю, інакше все «втече». Ферментація запускається швидко – вже через кілька днів поверхню піниться і з’являється специфічний запах. Процес ферментації триватиме тиждень-два – все залежить від погоди, в жарку погоду швидше.

Щодня жижу помішую, щоб вивільнився накопичився кисень. Все це час бочка залишається відкритою. Закриваю її, коли закінчиться ферментація (жижа стане більш світлою і перестане пінитися).

ВАЖЛИВО!ДО ЗАКІНЧЕННЯ ФЕРМЕНТАЦІЇ БОЧКА ПОВИННА БУТИ ВІДКРИТОЮ. МОЖНА НАКРИТИ ЇЇ СІТКОЮ АБО ЗАЛИШИТИ З НАПІВВІДКРИТОЮ КРИШКОЮ. ЯКЩО НАКРИВАЄТЕ ПЛІВКОЮ, ЗРОБИТИ В НІЙ ОТВОРИ.

Поливаю рослини або обприскую отриманою рідиною, не фільтруючи. Обов’язково розбавляю водою (1 : 10) – більш міцний розчин може нашкодити. Залишки кропиви викидаю в компостну купу і розкладаю як мульчу.

Використовую як засіб одночасно і удобряющее, і зміцнювальний рослини – міцне, здорове рослина сама відмінно протистоїть будь-яким напастям. Вже через пару днів після внесення цього поживного настою стає помітно, як ожила листя і перетворилися посадки.Добавки від соседкиМоя сусідка по дачі теж готує трав’яне болото, але основу її становить пижмо.

Ця трава містить калій, який зміцнює рослини, роблячи їх більш стійкими до впливу комах і хвороботворних грибів. Поливаючи нею квітучі і плодоносні рослини, на кожні 10 л рідини вона додає склянку золи (якщо золи немає, використовує столову ложку сульфату калію) і 50 г подвійного суперфосфату. Каже: без суперфосфату рослини все одно будуть відчувати калійне голодування, навіть якщо були внесені зола і калійні добрива.

Рецепт від свекровиА свекруха робить трав’яне болото по-іншому. У неї стоять дві 200-літрові пластикові бочки. В одній вона ставить трав’яну закваску (різнотрав’я, в рівних кількостях: трави на відро відро води).

Потім додає по кілограму кісткової і доломітового борошна і трохи будь-яких ЕМ-препаратів.Друга бочка у неї відведена під готовий розчин – в 200 л води вона виливає 5 л готової рідини і отримує прекрасне добриво, яке не тільки стимулює розвиток рослин, але і збагачує грунт корисною мікрофлорою. Приготовлений розчин вона намагається використати протягом пари тижнів.

Для солодощі плодовПроверено досвідом: також благотворно на рослини впливає кропив’яна жижа з додаванням будь-якого хліба. Міститься в такий «заквасці» калій збільшує солодкість плодів, а азот і дріжджі живлять рослини і могают їм формувати здорові пагони.Наталія Попова, р.

Ржев, Тверська обл Майте ввидуКрапива під час ферментації виділяє багато азоту, тому від підживлень однієї тільки цієї сброженной травою рослини починають жирувати, виганяючи листя і забуваючи про плоди. Щоб цього уникнути, потрібно додавати до кропиві інші бур’янисті рослини або компоненти, що містять багато калію і фосфору. В цих елементах живлення рослини гостро потребують в період формування зав’язі і плодоношення.

Такими добавками можуть служити, наприклад, живокіст, пижмо або зола.А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях. Якщо для вас цей випуск виявився корисний, то ставте лайк, підписуйтесь на канал та поділіться в соціальних мережах.
Дякуємо за дочитывание.

Related posts

Leave a Comment