Краса та здоров'я

Білки рослинного походження – здорова заміна м’яса

Сьогодні я хотів би поговорити з вами про здорову заміну м’ясу, на випадок, якщо ви вирішили відмовитися від їжі тваринного походження.Так чи корисний тваринний білок?Тваринний білок не настільки незамінний для організму людини, як ви думаєте. Для повноцінної роботи всіх органів і систем людини потрібні амінокислоти, які ми можемо отримати з білкових продуктів будь-якого походження, з тим лише відмінністю, що для розщеплення тваринного білка потрібно більше часу і енергії, м’ясо розщеплюється довше, при цьому, може засвоїтися менше половини від з’їденого, решта залишається в кишечнику, викликаючи зростання числа лейкоцитів у крові, утворення продуктів розпаду, отрут і накопичення токсинів.

Перетравлення їжі значно спрощується при вживанні продуктів рослинного походження, так ми створюємо токсичну середу в організмі і витрачаємо менше енергії на їжу, залишаючи її для більш корисних дій.Чим же замінити м’ясо?Існує величезна кількість ситних, калорійних, легкозасвоюваних, а головне, смачних продуктів, які ви рідко, а може і ніколи раніше не пробували.Бобові.

Цей білок рослинного походження вважається важко засвоюваним, рекомендую вживати бобові разом з хорошою порцією свіжих овочів, або злаків. Так бобові краще і швидше засвояться організмом.Соя.

На полицях магазинів представлена величезна кількість продуктів на основі сої, ви не будете відчувати дефіциту білка, якщо вам подобається ця рослина.Какао. Природний антидепресант.

Відмінним і смачним способом поповнення білка в організмі стане мікс будь-якого вегетаріанського молока і какао.Арахіс. Улюблена заміна м’яса у всіх вегетаріанців, крім того, в арахісі багато жирних кислот.

Сочевиця – джерело білка, клітковини, вітамінів і мікроелементів. Досить невеликої порції в день, у вигляді супу, другої або гарніру, і цукор в крові нормалізується, також сочевиця бореться з запорами і стабілізує вагу.Нут.

Хумус, фалафель, хороша альтернатива наваристого м’ясного бульйону. Нут багатий протеїнами, фосфором і кальцієм. Не забудьте, нут вимагає попереднього тривалого замочування та подальшої тривалої варіння.

Гриби. Популярний суперфуд, природний антиоксидант, має протимікробний ефект, низькокалорійний, відмінна альтернатива м’яса, багатий протеїном, відмінні смакові якості.Горіхи і насіння.

Лідерами серед горіхів є: мигдаль, волоський горіх, бразильський горіх, кешью. Серед насіння найбільш популярні: льон, чіа і коноплі. Корисними є лише сирі та несолоні горіхи і насіння! Льон і чіа можуть слугувати замінником яєць за рахунок своєї в’язкої консистенції після додавання води.

Злаки. Самим високобілковим злаком вважається гречка, далі йдуть перлова крупа і овес. Перевагу віддавайте грубого помолу, а не пластівців.

Не забувайте, крупи бажано вживати з овочами для їх кращого засвоєння.Смачного і здорового травлення!Підписуйтесь на наш канал http://www.youtube.

com/c/FartukTVГруппа Вконтакте https://vk.com/fartuktvЯндекс дзен https://zen.yandex.
ru/id/5bfb855a793dec00aa606d87

Related posts

Leave a Comment