Краса та здоров'я

Антиоксиданти – гарантія здоров’я і довголіття

Доброго дня. Ви напевно чули про антиоксидантах і про те, що вони дуже корисні. Проте, багато людей не зовсім розуміють, у чому саме полягає цілюща дія цих речовин на організм людини.

Photo by Holger Link on UnsplashЧто потрібно знатьАнтиоксиданты або антиокислювачі – це група хімічних речовин, які вступають у реакцію з вільними радикалами, а також іншими активними хімічними речовинами і блокують їх здатність до окислення. Ці активні продукти постійно утворюються в організмі і надходять із зовні, що є цілком природним. Однак ці агенти настільки активні, що можуть пошкоджувати клітини, що викликають різні хвороби, в тому числі й онкологічні новоутворення.

Запам’ятайте. Антиоксиданти розглядаються переважно в контексті окислення органічних сполук.Також антиоксиданти шляхом нівелювання негативних процесів гальмують старіння організму.

Вони не тільки надходять з їжею, але і утворюються всередині нашого організму. Але чим вище їх чисельність, тим менше негативних впливів буде надаватися на органи, тканини і клітини, що є прямою профілактикою багатьох патологічних процесів. Не дарма антиоксиданти вважаються потужними онкопротекторамі.

Які продукти потрібно естьБольше всього антирадикальных сполук містять овочі, ягоди і фрукти, тому що в них є вітаміни, які є антиоксидантами. Наприклад, найвідоміший вітамін С або аскорбінова кислота – це дуже потужний антиокислювач. Такими ж властивостями володіє і токоферол, входить до складу вітаміну Е.

Найбільш потужні антиоксиданти – це білки-каталізатори: супероксиддисмутаза, каталаза і пероксидази. Найсильніші речовини небілкової природи, окрім вітамінів С і Е – це:· антоціани, що містяться у червоних ягодах;· ß-каротин (провітамін А) ними багата морква, болгарський перець та інші овочі, і фрукти, що мають забарвлення від жовтого до оранжевого;· лікопін – його багато міститься в томатах;· поліфеноли: флавін і флавоноїди, вони є в багатьох овочах;· а також таніни, яких багато в какао, чаї та заварному натуральному кави. Ось невеликий перелік продуктів, які містять у своєму складі антиоксиданти:1.

Сливи та чорнослив. За рівнем антиокислювачів вони обігнали фініки і курагу. Крім того, функції ці продукти володіють проносним, сечогінним і жовчогінним ефектом, що допомагає позбавлятися від токсинів.

Photo by Alexander Mils on Unsplash2. Імбир містить антиоксиданти, чистить кров, зміцнює імунітет, дуже корисний для травлення і серцево-судинної системи. 3.

Ізюм містить олеанолевую кислоту, вона справляється з шкідливими речовинами, а також корисна в боротьбі з хвороботворними бактеріями. 4. Волоські горіхи багаті поліненасиченими кислотами і токоферолом, а також цінними для організму білками, клітковиною і мінералами, серед яких слід відзначити йод.

По якості антиоксидантів волоські горіхи перевершують арахіс, мигдаль.Photo by Markus Spiske on Unsplash5. Червона квасоля багата флавоноїдами, які захищають від серцевих захворювань і захищають від раку.

6. Оливкова олія багата поліфенолами, які не тільки зменшують окислювальні процеси, але і сприяють нормалізації кров’яного тиску, а також зменшують кількість поганого холестерину в крові. 7.

Виноград і продукти, виготовлені з нього. Вони містять антиоксидант — ресвератрол. Тому виноградний сік, та й самі ягоди дуже корисні для здоров’я, до того ж в них є речовини, потрібні для роботи серця.

Джерело фото:https://unsplash.сомПодписывайтесь на наші канали:Про здоров’я www.youtube.

com/channel/UCdvelJCElBAEFYjh8fjuCDwЗдоровье і Довголіття www .youtube.com/channel/UCjbLX05VnkZAmnmNp-_CUkAКанал носить виключно інформаційний характер і не є медичним! Ми нікого не закликаємо до дій.
Думка редакції каналу може не збігатися з думкою авторів використовуваних матеріалів. Всі рекомендації повинні бути строго узгоджені з фахівцем!

Related posts

Leave a Comment